Omgeving

Het bos begint op slechts 100 meter van het appartement. Dat biedt volop ruimte om te wandelen, fietsen en paard te rijden. We zitten boven op de Hondsrug, zo’n 26 meter boven NAP en Geopark de Hondsrug is vooral bekend vanwege de hunebedden. In de directe omgeving bevindt zich een aantal daarvan. In Borger (5 kilometer afstand) zit het Hunebed museum. In Borger zijn ook meer dan voldoende winkels aanwezig.

Wie lekker uit eten wil heeft ruime keuze in Exloo, Borger, Ees, Valthe en Odoorn; van pizza tot net geen Michelin ster. Zelfs een wandeling in het bos kan worden gecombineerd met een kop koffie bij restaurant Poolshoogte, op ongeveer anderhalve kilometer van het appartement. Vanuit de uitkijktoren naast het restaurant kijk je bij mooi weer tot ver in Duitsland. Vanaf Poolshoogte zijn ook diverse wandelroutes uitgezet.

In de directe omgeving lopen twee schaapskuddes. In het voorjaar extra leuk om te zien met alle lammetjes. De schaapskooi in Exloo is open voor bezoek en organiseert gedurende het jaar diverse activiteiten. Zie voor alle activiteiten https://schaapskuddeexloo.nl.

In Exloo zit ook https://eko-tours.nl. Zij hebben verschillende elektrische voertuigen te huur en verzorgen excursies in de omgeving.

In de buurt bevindt zich ook Gplfpark Exloo. Dit is een 18 holes golfbaan gelegen op De Hondsrug. De baan heeft een 9 holes Zuid-lus met A-status en een 9 holes Noord-lus met C status. Wanneer u 18 holes wilt spelen, dan start u op Zuid. De parkachtige baan met mooie vergezichten kent een gevarieerde opzet en is technisch aantrekkelijk voor golfers van elk spelniveau. Uniek aan Golfpark Exloo is dat ook golfers zonder GVB / handicap 54 kunnen spelen op de 9 holes Noord-lus. Enige golfervaring is wel gewenst.  De Zuidlus is alleen toegankelijk voor spelers met minimaal handicap 54. Golfpark Exloo beschikt over uitstekende oefenfaciliteiten (o.a. deels overkapte en verlichte driving range), een gezellig restaurant met prachtig terras, een kleine golfshop en een golfschool. U kunt er ook een buggy, trolley of golfset huren. Bij uw verblijf bij ons krijgt u 10% korting op uw groenfee. Zie voor meer informatie https://www.golfparkexloo.nl/. 

Wie wat meer reuring zoekt is binnen een half uur in Assen, Groningen of Emmen. Een paar mogelijke bestemmingen zijn https://drentsmuseum.nl, https://www.ttcircuit.com, https://www.wildlands.nl en https://www.groningermuseum.nl

Er is kortom veel te veel te beleven om hier allemaal te beschrijven, maar mogelijkheden genoeg voor een aangenaam verblijf met naar keuze rust of reuring.